Culture1080Cultuur

Associations Galeries photos Lieux Ajouter un événement Calendrier
JANUARI 17
Zondag 17 januari
promenade en français
FEBRUARI 15
Maandag 15 februari
Stade de Carnaval : Mascarade
Métropole Culture 2014

02/412 12 27

avanparys@molenbeek.irisnet.be
www.molenbeek2014.be
/www.facebook.com/pages/M...

Mommaertsstraat, 4
1080 Molenbeek

Métropole Culture 2014

Molenbeek, Culturele Hoofdstad: De Ontmoeting


Een titel…

De titel ‘Culturele Hoofdstad, die door de Federatie Wallonië-Brussel samen met de ‘Cocof’ (Franse Gemeenschapscommissie) toegekend werd, zette de culturele vitaliteit van Molenbeek in de kijker.

Na Luik in 2010 en La Louvière in 2012, was Molenbeek de eerste Brusselse gemeente die deze eer te beurt valt !

We kunnen stellen dat de Molenbekenaars, die door de lokale culturele partners ondersteund werden, de hoofdspelers van deze editie 2014 waren. Bovendien beschikt Molenbeek met meer dan 200 verenigingen over een uitzonderlijk sociaal-cultureel netwerk. Ons project was bedoeld om deze ‘culturele smeltkroes’ in de verf te zetten!

 

in het teken van Dé ontmoeting !

Bruggen bouwen, banden smeden, nieuwe ambities opwekken… Ongeacht of dit gebeurt aan de hand van reeds bestaande initiatieven of nieuwe projecten die vereeuwigd moeten worden, verbond deze Culturele Hoofdstad zich ertoe overeenkomsten te zoeken, mensen te verenigen en ontmoetingen te stimuleren.

De gemeente Molenbeek, die trots is op deze titel en er kracht uit put, wenstte niet alleen een cultureel project te concretiseren, maar ook en vooral een verrijkende menselijke ervaring te beleven, met als uiteindelijke doelstelling alle lagen van de bevolking te verenigen.

Galerij

Deze vereniging heeft geen events op dit moment